Logica in vragenlijsten
Intelligente routing- en verbergregels
Bepaalde vragen zou je wel of niet willen stellen aan respondenten, op basis van een gegeven antwoord in de vragenlijst. Zo kan je ervoor kiezen om vragen over een specifieke locatie wel te stellen aan de ene respondent, maar wil je die vraag overslaan wanneer men heeft aangegeven niet op deze locatie te zijn geweest. Vraag om een rapportcijfer en wil je alleen mensen die een onvoldoende geven om een toelichting vragen? Lees dan vooral Logica in vragenlijsten!
Routingregels
Met routingregels is het mogelijk om sprongen te maken in een vragenlijst. Hierdoor creëer je logica in vragenlijsten. In de handleiding onder paragraaf 2.3 lichten we toe hoe je deze aanmaakt en toepast, inclusief een video. Een tip hierbij is om zelf hardop voor te lezen wat je hebt ingesteld. In onderstaande afbeelding hebben we nu letterlijk ingesteld: ‘Spring naar vraag 4, als op vraag 2 de antwoordoptie gelijk is aan Amsterdam’.
Verbergregels
Aanvullend op routingregels is het ook mogelijk om verbergregels aan te maken. Deze optie werkt vaak nog sneller en gemakkelijker. In dit geval verberg je de vraag die je geselecteerd hebt en vervalt daarmee, in tegenstellig tot de routingregel, de optie ‘Spring naar’. We maken nu immers geen sprong meer in de vragenlijst, maar verbergen nu letterlijk de vraag waarbij je ‘Verbergen’ geselecteerd hebtt. In onderstaande afbeelding hebben we nu letterlijk ingesteld: ‘Verberg deze vraag, als bij vraag 5 de antwoordoptie lager is dan een 6’.
Met deze twee functionaliteiten zorg je ervoor dat de vragenlijst zo relevant mogelijk is voor iedere respondent. Dit is belangrijk bij het maken van een vragenlijst. Nieuwsgierig naar andere tips voor het maken van een goede vragenlijst? Klik dan hier!
Deze online onderzoekstool is mede voor en door zorginstellingen ontwikkeld. Ze kunnen hiermee op een snelle en eenvoudige wijze zelf (patiënt)onderzoek uitvoeren en analyseren.
Op een vrij eenvoudige manier kan ik vragenlijsten aanmaken en vervolgens digitaal uitzetten. De database is goed benaderbaar via een beveiligde link. Daarnaast zijn de rapportages ideaal, met 1 druk op de knop draai je deze uit, nadat je eenmalig hebt aangegeven hoe je de gegevens getoond wilt hebben (via grafieken of anderszins).
Voor ons is Exploratio een gebruiksvriendelijke tool om eenvoudig de ervaringen van onze patiënten in ons ziekenhuis te peilen. We zetten daar veel verschillende vragenlijsten voor in en rapporteren ook op verschillende manieren: alles kan met Exploratio!
De tool is makkelijk in te zetten voor zowel kleine als grotere en meer complexe onderzoeken. Ook kan ik andere collega’s snel uitleggen hoe het programma werkt. Zo wordt er door vele verschillende afdelingen in ons ziekenhuis gebruik gemaakt van de tool. Onderzoek onder patiënten, directe input voor artsen, 360 feedback door collega’s, medewerkertevredenheid, afstudeeronderzoeken, etc. Iedereen kan snel aan de slag met hun eigen resultaten, terwijl ik mij kan verdiepen op meer complexe statistische analyses voor uitgebreider advies aan de organisatie.
Het is een professionele en gebruiksvriendelijke onderzoekstool, waarmee je eenvoudig rapportages kunt maken. Voor ons een goed instrument om diverse externe en interne klantonderzoeken uit te zetten en het luisteren naar patiënten handen en voeten te geven.
Exploratio biedt Amphia de tools om in eigen beheer onderzoek te doen. Verschillende afdelingen en functies binnen het ziekenhuis doen dit vanuit hun eigen discipline. De tool geeft hen de mogelijkheid om zelf onderzoek op te zetten, eigen data te verzamelen, te rapporteren en te monitoren. Exploratio is compleet in (digitale) onderzoeksmogelijkheden en typen vraagstellingen, zonder af te doen aan de gebruiksvriendelijkheid.
Enkele Klanten en Cases van Exploratio
ONLINE ONDERZOEK
Gemakkelijk gemaakt
100% BETROUWBAAR
ISO27001 en AVG proof
1.000.000 VRAGENLIJSTEN PER JAAR