1.4 - Voorbeeld van vragenlijst bekijken

Enquête bekijken

Om de zojuist aangemaakte enquête online te doorlopen ter controle, kunt u in het menu aan de rechterkant van het scherm een kopje 'Voorbeeld' vinden.

Hier ziet u echt de opmaak zoals de respondent deze ook te zien krijgt.

figuur 24: Bekijken voorbeeld enquête

Onder dit kopje kunt u de vraag selecteren waar u wilt beginnen. Door vervolgens op het grijze pijltje te klikken start de voorbeeldafname. U doorloopt nu de enquête net zoals de respondent hem te zien krijgt. Antwoorden die u opgeeft worden opgeslagen als testdata en worden dus nooit meegenomen in de analyse of data-export.
Eventuele routing begint ook pas vanaf de vraag waar u het voorbeeld laat starten.

U kunt uw gemaakte enquête ook voorleggen aan andere personen, bijvoorbeeld uw naaste collega's, via de testlink. Deze personen hebben hiervoor inloggegevens van Onderzoekstool nodig, zodat ze direct kunnen beginnen met het testen van de vragenlijst. U kunt ze de testlink dan per mail toesturen door deze te kopiëren uit het veld in Onderzoekstool.

figuur 25: Testlink

Voor een totaaloverzicht kunt u er ook voor kiezen om de volledige vragenlijst uit te printen.

Dit doet u met behulp van de knop 'Enquête afdrukken', wederom in het menu aan de rechterkant van uw scherm.
De geprinte weergave is niet dezelfde als de opmaak op het scherm zoals de respondent deze te zien krijgt.

figuur 26: Print deze enquête

 • Op een vrij eenvoudige manier kan ik vragenlijsten aanmaken en vervolgens digitaal uitzetten. De database is goed benaderbaar via een beveiligde link. Daarnaast zijn de rapportages ideaal, met 1 druk op de knop draai je deze uit, nadat je eenmalig hebt aangegeven hoe je de gegevens getoond wilt hebben (via grafieken of anderszins).

  Aukje van de Molengraft, kwaliteitscoördinator bij Revant

 • Deze online onderzoekstool is voor en door zorginstellingen ontwikkeld. Ze kunnen hiermee op een snelle en eenvoudige wijze zelf (patiënt)onderzoek uitvoeren en analyseren.

  Maud Huisman, marketingadviseur bij Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen

 • Voor ons is Exploratio een gebruiksvriendelijke tool om eenvoudig de ervaringen van onze patiënten in ons ziekenhuis te peilen. We zetten daar veel verschillende vragenlijsten voor in en rapporteren ook op verschillende manieren: alles kan met Exploratio!

  Saskia Derkx, adviseur patiëntbeleving van Noordwest Ziekenhuisgroep

 • De tool is makkelijk in te zetten voor zowel kleine als grotere en meer complexe onderzoeken. Ook kan ik andere collega’s snel uitleggen hoe het programma werkt. Zo wordt er door vele verschillende afdelingen in ons ziekenhuis gebruik gemaakt van de tool. Onderzoek onder patiënten, directe input voor artsen, 360 feedback door collega’s, medewerkertevredenheid, afstudeeronderzoeken, etc. Iedereen kan snel aan de slag met hun eigen resultaten, terwijl ik mij kan verdiepen op meer complexe statistische analyses voor uitgebreider advies aan de organisatie.

  Hajé Berns, Marketingadviseur bij Alrijne Zorggroep

 • Het is een professionele en gebruiksvriendelijke onderzoekstool, waarmee je eenvoudig rapportages kunt maken. Voor ons een goed instrument om diverse externe en interne klantonderzoeken uit te zetten en het luisteren naar patiënten handen en voeten te geven.

  Gerben Hart, Online Marketing- en communicatieadviseur bij Isala

 • Exploratio biedt Amphia de tools om in eigen beheer onderzoek te doen. Verschillende afdelingen en functies binnen het ziekenhuis doen dit vanuit hun eigen discipline. De tool geeft hen de mogelijkheid om zelf onderzoek op te zetten, eigen data te verzamelen, te rapporteren en te monitoren. Exploratio is compleet in (digitale) onderzoeksmogelijkheden en typen vraagstellingen, zonder af te doen aan de gebruiksvriendelijkheid.

  Frank Niemantsverdriet, Zorgmarketeer bij Amphia

Een selectie van onze klanten