Respondentent beheren

Respondenten zoeken in een panelselectie

Via 'Analyse' is het mogelijk om respondenten te beheren. Klik hiervoor op de optie 'Respondenten beheren'. Vervolgens kunt u een zoekformulier aanmaken via 'Zoekformulier samenstellen'. Hier kunt u velden toevoegen waarop u een zoekactie kunt instellen, bijvoorbeeld zoeken op basis van:

 • Respondentnummer
 • Panelselectie
 • Kenmerk
 • Datum uitgenodigd
 • Datum ingevuld
 • Statuscode
 • Uitnodigingscode

U kunt één of meerdere zoekvelden in uw zoekformulier opnemen.

Zoekformulier samenstellen


Daarnaast is het mogelijk om op één of op meerdere zoekacties tegelijkertijd te zoeken. U kunt hierbij ook een combinatie maken en bijvoorbeeld op meerdere statuscodes tegelijkertijd zoeken.

Zoekformulier overzicht

Statuscodes

We onderscheiden de volgende statuscodes:

niet uitgenodigd De respondent is nog niet uitgenodigd voor deelname;
in wachrij De e-mail met de uitnodiging voor deelname staat in de wachrij;
niet bezorgd De respondent heeft de uitnodiging of herinnering niet ontvangen;
actief De respondent heeft de uitnodiging ontvangen, maar is nog niet begonnen;
begonnen De respondent is begonnen met de vragenlijst, maar nog niet afgerond;
afgebroken De respondent is begonnen, maar vanwege inactiviteit is de status afgebroken;
complete De respondent heeft de vragenlijst volledig ingevuld;
screenout De respondent heeft einde bereikt die niet succesvol is;
afgemeld De respondent heeft zich afgemeld voor deelname aan dit onderzoek.

Acties uitvoeren per respondent

Vanuit uw zoekresultaten is het mogelijk om één of meerdere respondentgegevens te wijzigen. U kunt per respondent de volgende acties uitvoeren:

 • Respondentgegevens wijzigen
 • Respondent verwijderen (let op: hiermee verwijdert u ook de data van deze respondent)
 • Respondent uitschrijven
 • Uitnodiging sturen

Respondentgegevens wijzigen


Uitvoeren bulkacties voor meerdere respondenten

Tevens heeft u de mogelijkheid om zogenoemde 'bulkacties' uit te voeren. U kunt dan bijvoorbeeld in één keer van meerdere geselecteerde respondenten kenmerken wijzigen, uitnodigingen en/of reminders versturen.

 • Op een vrij eenvoudige manier kan ik vragenlijsten aanmaken en vervolgens digitaal uitzetten. De database is goed benaderbaar via een beveiligde link. Daarnaast zijn de rapportages ideaal, met 1 druk op de knop draai je deze uit, nadat je eenmalig hebt aangegeven hoe je de gegevens getoond wilt hebben (via grafieken of anderszins).

  Aukje van de Molengraft, kwaliteitscoördinator bij Revant

 • Deze online onderzoekstool is voor en door zorginstellingen ontwikkeld. Ze kunnen hiermee op een snelle en eenvoudige wijze zelf (patiënt)onderzoek uitvoeren en analyseren.

  Maud Huisman, marketingadviseur bij Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen

 • Voor ons is Exploratio een gebruiksvriendelijke tool om eenvoudig de ervaringen van onze patiënten in ons ziekenhuis te peilen. We zetten daar veel verschillende vragenlijsten voor in en rapporteren ook op verschillende manieren: alles kan met Exploratio!

  Saskia Derkx, adviseur patiëntbeleving van Noordwest Ziekenhuisgroep

 • De tool is makkelijk in te zetten voor zowel kleine als grotere en meer complexe onderzoeken. Ook kan ik andere collega’s snel uitleggen hoe het programma werkt. Zo wordt er door vele verschillende afdelingen in ons ziekenhuis gebruik gemaakt van de tool. Onderzoek onder patiënten, directe input voor artsen, 360 feedback door collega’s, medewerkertevredenheid, afstudeeronderzoeken, etc. Iedereen kan snel aan de slag met hun eigen resultaten, terwijl ik mij kan verdiepen op meer complexe statistische analyses voor uitgebreider advies aan de organisatie.

  Hajé Berns, Marketingadviseur bij Alrijne Zorggroep

 • Het is een professionele en gebruiksvriendelijke onderzoekstool, waarmee je eenvoudig rapportages kunt maken. Voor ons een goed instrument om diverse externe en interne klantonderzoeken uit te zetten en het luisteren naar patiënten handen en voeten te geven.

  Gerben Hart, Online Marketing- en communicatieadviseur bij Isala

 • Exploratio biedt Amphia de tools om in eigen beheer onderzoek te doen. Verschillende afdelingen en functies binnen het ziekenhuis doen dit vanuit hun eigen discipline. De tool geeft hen de mogelijkheid om zelf onderzoek op te zetten, eigen data te verzamelen, te rapporteren en te monitoren. Exploratio is compleet in (digitale) onderzoeksmogelijkheden en typen vraagstellingen, zonder af te doen aan de gebruiksvriendelijkheid.

  Frank Niemantsverdriet, Zorgmarketeer bij Amphia

Een selectie van onze klanten