Handmatig grafieken toevoegen

Zoals eerder in stap 3.1.2. Grafieken aanmaken via standaard wizard aangegeven is het mogelijk om handmatig grafieken (per stuk) toe te voegen. 

TIP! Een voordeel van het handmatig toevoegen van grafieken is dat u hierbij een keuze tot uitsplitsing kunt maken. Wat uitsplitsen precies is en hoe het werkt leest u onder het subkopje 'Uitsplitsing' op deze pagina.

Handmatig nieuwe grafiek toevoegen

Om te beginnen navigeert u via Analyse > Dashboard naar het juiste dashboard (in ons geval: 'proefenquete').

figuur 66: Handmatig grafiek toevoegen

Hierna komt u in het scherm met grafieken terecht. Als u nog geen enkele grafiek heeft aangemaakt, ziet uw scherm er als volgt uit:

figuur 67: Aangemaakte grafieken

Klik in het menu rechts op 'Nieuwe grafiek'. 

TIP! Als u liever de wizard standaard grafieken gebruikt kunt u stap 3.1.2. Grafieken aanmaken via standaard wizard gebruiken.

U komt nu in het volgende scherm terecht.

figuur 68: Nieuwe grafiek

U ziet hier twee tabbladen:

 • Categorieën (het tabblad waar u automatisch in terecht komt) en;
 • Uitsplitsing

Categorieën

In dit tabblad staat 'Categorieën op basis van een...', dit betekent niets anders dan dat u hier kunt kiezen of u uw nieuwe grafiek de categorieën van een vraag wilt meegeven óf die van een eigenschap. De categorieën zijn de elementen die in de grafiek worden weergegeven; voor een vraag zijn dit de antwoordopties die u heeft opgegeven bij het programmeren, voor een eigenschap zijn dit de waarden van de eigenschap (bijv. voor de eigenschap 'achternaam', zijn de waarden 'de boer', 'jansen', en 'de vries'). 

Stel, u wilt een nieuwe grafiek maken op basis van een vraag. U zit hiervoor al in het juiste scherm, u hoeft alleen maar de juiste vraag te selecteren en op 'Opslaan' te klikken.

Stel, u wilt een nieuwe grafiek maken op basis van een eigenschap. U klikt hiervoor op het blokje 'Eigenschap' en komt vervolgens in onderstaande scherm terecht:

figuur 69: Nieuwe grafiek op basis van eigenschap

Hier klikt u dan op de gewenste eigenschap en vervolgens op 'Opslaan'.  

Nu komt u in het volgende scherm terecht:

figuur 70: Grafiek opmaken

In dit scherm kunt u de grafiek opmaken. Het gaat hier dus om de lay-out, waarbij tevens elementen als titels, subtitels en assen kunnen worden ingesteld. 

Wat alle elementen precies betekenen en hoe u ze kunt instellen vindt u onder stap 3.1.5. Aanpassen van de grafieken

Uitsplitsing

Een uitsplitsing betekent dat de grafiek alleen data laat zien op basis van een bepaalde 'splitsing' die u heeft gemaakt.
De werking hiervan wordt uitgelegd in 3.1.6. Uitsplitsen

 

Wanneer u alles naar wens heeft aangevinkt, klikt u op 'Opslaan'. U komt nu in het volgende scherm terecht:

figuur 71: Grafiek opmaken

In dit scherm kunt u de grafiek opmaken. Het gaat hier dus om de lay-out, waarbij tevens elementen als titels, subtitels en assen kunnen worden ingesteld. 

Wat alle elementen precies betekenen en hoe u ze kunt instellen vindt u onder stap 3.1.5. Aanpassen van de grafieken

Als u de gewenste aanpassingen heeft gedaan klikt u op 'Opslaan'. De grafiek verschijnt nu onderaan in de lijst met grafieken. Deze lijst kunt u bekijken via 'Complete Dashboard'. 

← Grafieken aanmaken via standaard wizard ↑ Handmatig grafieken toevoegen Aanpassen van het dashboard →
 • Op een vrij eenvoudige manier kan ik vragenlijsten aanmaken en vervolgens digitaal uitzetten. De database is goed benaderbaar via een beveiligde link. Daarnaast zijn de rapportages ideaal, met 1 druk op de knop draai je deze uit, nadat je eenmalig hebt aangegeven hoe je de gegevens getoond wilt hebben (via grafieken of anderszins).

  Aukje van de Molengraft, kwaliteitscoördinator bij Revant

 • Deze online onderzoekstool is voor en door zorginstellingen ontwikkeld. Ze kunnen hiermee op een snelle en eenvoudige wijze zelf (patiënt)onderzoek uitvoeren en analyseren.

  Maud Huisman, marketingadviseur bij Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen

 • Voor ons is Exploratio een gebruiksvriendelijke tool om eenvoudig de ervaringen van onze patiënten in ons ziekenhuis te peilen. We zetten daar veel verschillende vragenlijsten voor in en rapporteren ook op verschillende manieren: alles kan met Exploratio!

  Saskia Derkx, adviseur patiëntbeleving van Noordwest Ziekenhuisgroep

 • De tool is makkelijk in te zetten voor zowel kleine als grotere en meer complexe onderzoeken. Ook kan ik andere collega’s snel uitleggen hoe het programma werkt. Zo wordt er door vele verschillende afdelingen in ons ziekenhuis gebruik gemaakt van de tool. Onderzoek onder patiënten, directe input voor artsen, 360 feedback door collega’s, medewerkertevredenheid, afstudeeronderzoeken, etc. Iedereen kan snel aan de slag met hun eigen resultaten, terwijl ik mij kan verdiepen op meer complexe statistische analyses voor uitgebreider advies aan de organisatie.

  Hajé Berns, Marketingadviseur bij Alrijne Zorggroep

 • Het is een professionele en gebruiksvriendelijke onderzoekstool, waarmee je eenvoudig rapportages kunt maken. Voor ons een goed instrument om diverse externe en interne klantonderzoeken uit te zetten en het luisteren naar patiënten handen en voeten te geven.

  Gerben Hart, Online Marketing- en communicatieadviseur bij Isala

 • Exploratio biedt Amphia de tools om in eigen beheer onderzoek te doen. Verschillende afdelingen en functies binnen het ziekenhuis doen dit vanuit hun eigen discipline. De tool geeft hen de mogelijkheid om zelf onderzoek op te zetten, eigen data te verzamelen, te rapporteren en te monitoren. Exploratio is compleet in (digitale) onderzoeksmogelijkheden en typen vraagstellingen, zonder af te doen aan de gebruiksvriendelijkheid.

  Frank Niemantsverdriet, Zorgmarketeer bij Amphia

Een selectie van onze klanten