Grafieken aanmaken via standaard wizard

Nu kunt u de 'Wizard standaard grafieken' gebruiken om binnen het zojuist aangemaakte dashboard grafieken op te bouwen.

Selecteer hiervoor uw dashboard door er simpelweg op te klikken.

TIP! U kunt zoveel dashboards aan één enquête toevoegen als u wilt. U bent dus niet gelimiteerd tot één dashboard per enquête.

figuur 63: Selecteer dashboard

U komt nu in het volgende scherm terecht: 

figuur 64: Overzicht grafieken


 
In het rechtermenu vindt u de knop 'Wizard standaard grafieken'. Als u hier op klikt kunt u in één keer snel en gemakkelijk alle vragen omzetten naar een grafiek of tabel. Als u alle grafieken liever handmatig toevoegt, klikt u op 'Nieuwe grafiek'. Meer hierover leest u onder:
3.1.3. Handmatig grafieken toevoegen

We zullen eerst toelichten hoe de 'Wizard standaard grafieken' werkt.

Selecteer de vragen die in het dashboard moeten worden opgenomen en geef aan of u een uitsplitsing wilt. afhankelijk van het type vragenlijst, kunt u een uitsplitsing doen op vraag dan wel op kenmerk.

figuur 65: Wizard stap 1

Klik vervolgens op 'Volgende'. U komt nu bij stap 2 van de wizard. Hier kunt u kiezen welk type grafiek u wilt (kolom, radar, staaf, taart) en of u dit in aantallen, gemiddelden of percentage wilt weergeven.

figuur 66: Wizard stap 2

Klik vervolgens op 'Volgende'. U komt nu bij stap 3 van de wizard. Hier kunt u de titel, subtitel aanpassen en ervoor kiezen of u de aantallen wilt weergeven.

figuur 67: Wizard stap 3

Klik vervolgens op 'Volgende'. U ziet nu het overzicht met de nieuwe grafieken.

Let op! De grafieken geven alleen data weer als er ook data is om weer te geven. Ofwel; u kunt pas resultaten zien in uw dashboard wanneer uw enquête is ingevuld door minimaal 1 respondent.

← Dashboard maken ↑ Grafieken aanmaken via standaard wizard Handmatig grafieken toevoegen →
 • Op een vrij eenvoudige manier kan ik vragenlijsten aanmaken en vervolgens digitaal uitzetten. De database is goed benaderbaar via een beveiligde link. Daarnaast zijn de rapportages ideaal, met 1 druk op de knop draai je deze uit, nadat je eenmalig hebt aangegeven hoe je de gegevens getoond wilt hebben (via grafieken of anderszins).

  Aukje van de Molengraft, kwaliteitscoördinator bij Revant

 • Deze online onderzoekstool is voor en door zorginstellingen ontwikkeld. Ze kunnen hiermee op een snelle en eenvoudige wijze zelf (patiënt)onderzoek uitvoeren en analyseren.

  Maud Huisman, marketingadviseur bij Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen

 • Voor ons is Exploratio een gebruiksvriendelijke tool om eenvoudig de ervaringen van onze patiënten in ons ziekenhuis te peilen. We zetten daar veel verschillende vragenlijsten voor in en rapporteren ook op verschillende manieren: alles kan met Exploratio!

  Saskia Derkx, adviseur patiëntbeleving van Noordwest Ziekenhuisgroep

 • De tool is makkelijk in te zetten voor zowel kleine als grotere en meer complexe onderzoeken. Ook kan ik andere collega’s snel uitleggen hoe het programma werkt. Zo wordt er door vele verschillende afdelingen in ons ziekenhuis gebruik gemaakt van de tool. Onderzoek onder patiënten, directe input voor artsen, 360 feedback door collega’s, medewerkertevredenheid, afstudeeronderzoeken, etc. Iedereen kan snel aan de slag met hun eigen resultaten, terwijl ik mij kan verdiepen op meer complexe statistische analyses voor uitgebreider advies aan de organisatie.

  Hajé Berns, Marketingadviseur bij Alrijne Zorggroep

 • Het is een professionele en gebruiksvriendelijke onderzoekstool, waarmee je eenvoudig rapportages kunt maken. Voor ons een goed instrument om diverse externe en interne klantonderzoeken uit te zetten en het luisteren naar patiënten handen en voeten te geven.

  Gerben Hart, Online Marketing- en communicatieadviseur bij Isala

 • Exploratio biedt Amphia de tools om in eigen beheer onderzoek te doen. Verschillende afdelingen en functies binnen het ziekenhuis doen dit vanuit hun eigen discipline. De tool geeft hen de mogelijkheid om zelf onderzoek op te zetten, eigen data te verzamelen, te rapporteren en te monitoren. Exploratio is compleet in (digitale) onderzoeksmogelijkheden en typen vraagstellingen, zonder af te doen aan de gebruiksvriendelijkheid.

  Frank Niemantsverdriet, Zorgmarketeer bij Amphia

Een selectie van onze klanten