Introductie

Stel u heeft een enquête die u uitzet onder meerdere poliklinieken en u wilt vervolgens een online dashboard opstellen met daarin de resultaten van een specifieke polikliniek. Het is dan mogelijk om hiervoor een filter toe te passen op het dashboard op basis van een de vraag ‘Bij welke polikliniek bent u geweest?’.

Een voorbeeld…

In ons voorbeeld wordt de vraag ‘Bij welke polikliniek bent u geweest?’ gesteld.
Deze vraag heeft ons de volgende resultaten opgeleverd:

Bij welke polikliniek bent u geweest?

Grafiek: Bij welke polikliniek bent u geweest?

Tevens stellen wij de vraag ‘In welke mate bent u tevreden over uw bezoek aan deze polikliniek?’.
Met als resultaat:

In welke mate bent u tevreden over uw bezoek aan deze polikliniek?

Grafiek: In welke mate bent u tevreden over uw bezoek aan deze polikliniek?

Configureren van het filter

Stel dat wij een dashboard hebben waar wij enkel de resultaten willen weergeven die gelden voor de polikliniek Dermatologie. In de overzichtspagina van de dashboards klikt u op knop ‘Filteren’ bij het desbetreffende dashboard.

Filters configureren

Afbeelding: Configureren van filters

In het venster dat dan geopend wordt, kunnen de filters voor het dashboard geconfigureerd worden. Klik nu op ‘Nieuw filter’ in de werkbalk rechts om een filter toe te voegen.

U ziet nu een venster zoals het volgende:

Toevoegen van een filter

Afbeelding: Toevoegen van filters

Om ervoor te zorgen dat er enkel resultaten van respondenten die bij de polikliniek Dermatologie zijn worden weergegeven in het dashboard voegen we het volgende filter toe:

Configuren van filtercriteria

Afbeelding: Configureren van filtercriteria

Het resultaat…

Het resultaat is dat in de onderstaande grafiek enkel de respondenten worden meegenomen die bij de polikliniek Dermatologie zijn geweest.

Grafiek met gefilterde resultaten

Afbeeldingen: Grafiek met gefilterde resultaten

 • Op een vrij eenvoudige manier kan ik vragenlijsten aanmaken en vervolgens digitaal uitzetten. De database is goed benaderbaar via een beveiligde link. Daarnaast zijn de rapportages ideaal, met 1 druk op de knop draai je deze uit, nadat je eenmalig hebt aangegeven hoe je de gegevens getoond wilt hebben (via grafieken of anderszins).

  Aukje van de Molengraft, kwaliteitscoördinator bij Revant

 • Deze online onderzoekstool is voor en door zorginstellingen ontwikkeld. Ze kunnen hiermee op een snelle en eenvoudige wijze zelf (patiënt)onderzoek uitvoeren en analyseren.

  Maud Huisman, marketingadviseur bij Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen

 • Voor ons is Exploratio een gebruiksvriendelijke tool om eenvoudig de ervaringen van onze patiënten in ons ziekenhuis te peilen. We zetten daar veel verschillende vragenlijsten voor in en rapporteren ook op verschillende manieren: alles kan met Exploratio!

  Saskia Derkx, adviseur patiëntbeleving van Noordwest Ziekenhuisgroep

 • De tool is makkelijk in te zetten voor zowel kleine als grotere en meer complexe onderzoeken. Ook kan ik andere collega’s snel uitleggen hoe het programma werkt. Zo wordt er door vele verschillende afdelingen in ons ziekenhuis gebruik gemaakt van de tool. Onderzoek onder patiënten, directe input voor artsen, 360 feedback door collega’s, medewerkertevredenheid, afstudeeronderzoeken, etc. Iedereen kan snel aan de slag met hun eigen resultaten, terwijl ik mij kan verdiepen op meer complexe statistische analyses voor uitgebreider advies aan de organisatie.

  Hajé Berns, Marketingadviseur bij Alrijne Zorggroep

 • Het is een professionele en gebruiksvriendelijke onderzoekstool, waarmee je eenvoudig rapportages kunt maken. Voor ons een goed instrument om diverse externe en interne klantonderzoeken uit te zetten en het luisteren naar patiënten handen en voeten te geven.

  Gerben Hart, Online Marketing- en communicatieadviseur bij Isala

 • Exploratio biedt Amphia de tools om in eigen beheer onderzoek te doen. Verschillende afdelingen en functies binnen het ziekenhuis doen dit vanuit hun eigen discipline. De tool geeft hen de mogelijkheid om zelf onderzoek op te zetten, eigen data te verzamelen, te rapporteren en te monitoren. Exploratio is compleet in (digitale) onderzoeksmogelijkheden en typen vraagstellingen, zonder af te doen aan de gebruiksvriendelijkheid.

  Frank Niemantsverdriet, Zorgmarketeer bij Amphia

Een selectie van onze klanten