Conditionele styling

Introductie

Om de resultaten van de respondentkaart dynamisch weer te geven, is het mogelijk om styling met condities op te geven. Hierdoor kunnen bijvoorbeeld ‘slechte’ resultaten van de desbetreffende respondent met rood worden weergegeven en vervolgens ‘goede’ met groen.

Werkwijze

Volg de onderstaande stappen om conditionele styling toe te passen:

 • Klik op Analyse » Respondentkaart ;
 • In het rechter menu: Respondentkaart configureren aanklikken;
 • De vraag kan bewerkt worden met het potloodje;

Configureren van de respondentkaart
Afbeelding: configureren van de respondentkaart

In het tabblad 'Conditionele opmaak' zit het configuratiescherm in om condities te maken:

 • Operator kleiner dan, groter dan etc, is de waarde waarmee vergeleken wordt, de kleur kiezen die gebruikt wordt indien aan deze voorwaarde wordt voldaan;
 • Er kan ook worden gesorteerd: indien aan voorwaarde wordt volgaan, wordt de kleurenset gekozen op basis van voorwaarde en worden alle volgende condities verder overgeslagen. Het kan nodig zijn om te schuiven om de juiste voorwaarde als eerst te toetsen. Bijvoorbeeld het getal 3 is kleiner dan 8 (geel) maar ook kleiner dan 5 (oranje). In dit geval wordt de kleur geel omdat deze het eerst komt. Als je deze omwisselt dan wordt de kleur juist oranje omdat die eerder komt
 • Verwijderen conditie dat kan met het kruisje achter de conditie;
 • Nieuwe conditie aanmaken kan met het plus-knopje Conditie toevoegen;
 • Bewerken conditie kan door de operator (kleiner dan, groter dan etc) aan te passen, de waarde bij ‘dan’ aan te passen en de kleuren aanpassen.

Configureren van de styling
Afbeelding: configureren van de styling

Resultaat

In de onderstaande afbeelding is te zien dat het resultaat met een afwijkende kleur wordt weergegeven:

Weergave van het resultaat
Afbeelding: weergave van het resultaat

 • Op een vrij eenvoudige manier kan ik vragenlijsten aanmaken en vervolgens digitaal uitzetten. De database is goed benaderbaar via een beveiligde link. Daarnaast zijn de rapportages ideaal, met 1 druk op de knop draai je deze uit, nadat je eenmalig hebt aangegeven hoe je de gegevens getoond wilt hebben (via grafieken of anderszins).

  Aukje van de Molengraft, kwaliteitscoördinator bij Revant

 • Deze online onderzoekstool is voor en door zorginstellingen ontwikkeld. Ze kunnen hiermee op een snelle en eenvoudige wijze zelf (patiënt)onderzoek uitvoeren en analyseren.

  Maud Huisman, marketingadviseur bij Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen

 • Voor ons is Exploratio een gebruiksvriendelijke tool om eenvoudig de ervaringen van onze patiënten in ons ziekenhuis te peilen. We zetten daar veel verschillende vragenlijsten voor in en rapporteren ook op verschillende manieren: alles kan met Exploratio!

  Saskia Derkx, adviseur patiëntbeleving van Noordwest Ziekenhuisgroep

 • De tool is makkelijk in te zetten voor zowel kleine als grotere en meer complexe onderzoeken. Ook kan ik andere collega’s snel uitleggen hoe het programma werkt. Zo wordt er door vele verschillende afdelingen in ons ziekenhuis gebruik gemaakt van de tool. Onderzoek onder patiënten, directe input voor artsen, 360 feedback door collega’s, medewerkertevredenheid, afstudeeronderzoeken, etc. Iedereen kan snel aan de slag met hun eigen resultaten, terwijl ik mij kan verdiepen op meer complexe statistische analyses voor uitgebreider advies aan de organisatie.

  Hajé Berns, Marketingadviseur bij Alrijne Zorggroep

 • Het is een professionele en gebruiksvriendelijke onderzoekstool, waarmee je eenvoudig rapportages kunt maken. Voor ons een goed instrument om diverse externe en interne klantonderzoeken uit te zetten en het luisteren naar patiënten handen en voeten te geven.

  Gerben Hart, Online Marketing- en communicatieadviseur bij Isala

 • Exploratio biedt Amphia de tools om in eigen beheer onderzoek te doen. Verschillende afdelingen en functies binnen het ziekenhuis doen dit vanuit hun eigen discipline. De tool geeft hen de mogelijkheid om zelf onderzoek op te zetten, eigen data te verzamelen, te rapporteren en te monitoren. Exploratio is compleet in (digitale) onderzoeksmogelijkheden en typen vraagstellingen, zonder af te doen aan de gebruiksvriendelijkheid.

  Frank Niemantsverdriet, Zorgmarketeer bij Amphia

Een selectie van onze klanten